Tips om te strooien

U hebt het wellicht ook al gevoeld, het wordt kouder en natter. Deze week werd er zelfs alweer voor het eerst terug gestrooid op onze autostrades. Qsalt is ondertussen een vaste leverancier geworden van het strooizout voor de openbare weg. Ook de parking en de wegen rond uw bedrijf en privéwoning moeten makkelijk te betreden zijn tijdens de winter. Daarom is het belangrijk om een persoonlijke voorraad strooizout te voorzien.

Maar hoe ga je dan het best te werk?

TIP 1: Maak de stoep voor uw huis of bedrijf sneeuwvrij

U bent verplicht om bij sneeuw uw stoep of oprit schoon te maken. Als u dat niet doet, riskeert u een GAS-boete tot 250 euro. Als een passant of een medewerker valt op uw stoep of terrein dan kunt u aansprakelijk gesteld worden. Met een borstel of sneewschep kan u al veel bereiken maar om harde ijsplekken te laten smelten, hebt u strooizout nodig.

TIP 2: Kies voor strooizout, niet voor keukenzout

U kan keukenzout gebruiken om te strooien maar het is toch aangewezen om strooizout te gebruiken want dat is minder schadelijk voor het milieu en werkt veel beter bij hele lage temperaturen.

TIP 3: Strooi preventief

Beter voorkomen dan genezen, dus strooi preventief. Dan heb je ook minder strooizout nodig dan wanneer het al glad is. Bij preventief strooien heb je zo’n 10 à 20 gram zout per vierkante meter nodig. Bij sneeuw en ijs is dat 15 tot 50 gram. Eén handvol is ongeveer 10 gram.

Contacteer ons als u nood heeft aan strooizout of tips wenst om uw bedrijfsterreinen sneeuwvrij te houden!

 

Onze aanpak

Onze aanpak afbeelding 1

Levering volgens uw wensen

Onze aanpak afbeelding 2

Levering van het product met eigen wagens

Onze aanpak afbeelding 3

Aanleveren tot bij de waterverzachter

Onze aanpak afbeelding 4

Optimale service: tijdige levering over heel België

Wenst u meer informatie? Contacteer ons
Schrijf u in op onze nieuwsbrief:
Zout voor waterverzachter nodig? Meer info